Тайван засече още три китайски балона, единият от които е пресякъл

...
Тайван засече още три китайски балона, единият от които е пресякъл
Коментари Харесай

Тайван засече още три китайски балона

Тайван засече още три китайски балона, единият от които е пресякъл острова. Това заяви Министерството на защитата, представено от " Ройтерс ".

Балоните са прелетели над сензитивната междинна линия на пролива в неделя, като единствено един е пресякъл острова в южния му край.

Всички балони са се насочили на изток, преди да изчезнат.

В понеделник претендентът за вицепрезидент на ръководещата Демократическа прогресивна партия (DPP) Хсяо Бай-Кхим настоя Китай да спре да тормози Тайван.

" Ние не приветстваме потреблението на заплашване и закани за интервенция в живота на Тайван когато и да е ", съобщи тя.

Припомняме, Министерството на защитата в събота упрекна Китай, че заплашва сигурността на въздухоплаването и с хората на острова посредством балоните, дни преди основните избори в Тайван.

Потенциалът Китай да употребява балони за шпиониране се трансформира в световен проблем предишния февруари, когато Съединените щати смъкнаха китайски балон за наблюдаване. Китай сподели, че балонът е граждански, който инцидентно се е отклонил.

Тайван е в нараснала подготвеност за китайска военна и политическа интензивност преди президентските и парламентарните избори тази събота. Островът твърди, че Китай упражнява боен и стопански напън в опит да се намеси в изборите.

Средната линия на Тайванския пролив преди е служила като неофициална преграда сред Тайван и Китай, само че китайски изтребители, дронове и в този момент балони постоянно прелитат над нея.

Китайската работа по въпросите на Тайван повтори предходната седмица, че междинната линия на пролива " не съществува " и че ръководещата Демократична прогресивна партия на Тайван (DPP) " раздухва опасността от континента с наближаването на изборите " и подбужда борба.
 Тайван засече два китайски балона над острова
Тайван засече два китайски балона над острова

Те са изчезнали към среднощ локално време
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР